7 sfaturi pentru mamele care „stau” acasă

Indiferent dacă ai un copil tipic sau atipic, meseria de mama poate fi o provocare. E o adevărată artă să reușești să jonglezi cu responsabilitățile pe care le ai sau pe care ceilalți vor să ți le asumi, că doar „stai” acasă, nu?

De când sună ceasul și până seara târziu ai treabă. Când copilul/copiii dorm, tu împăturești rufe sau faci mâncare. Dacă ești foarte organizată poate reușești să faci și un duș.

sfaturi_mame

Iată 7 sfaturi de care ar trebui să ții cont dacă vrei să fii mai mult decât o mamă epuizată și cu „nervii în pioneze”.

1. Garderoba potrivită

Dacă ținutele tale de bază sunt pijamaua, capotul și treningul, a venit momentul să faci o schimbare. O pereche de blugi și un tricou simpatic îți pot ridica moralul. O rochie înflorată poate aduce mai multă culoare unei zile obișnuite.

2. Fă mișcare

Și drumul la piață arde calorii, iar alergatul după copii te menține în formă, dar nu despre asta vorbim. Rezervă-ți 15 minute și fă-ți o rutină de exerciții; poți găsi o mulțime de surse de inspirație pe youtube. Sportul are darul de a stimula producția de endorfine și te poate ajuta să scapi de nervi și stres.

3. Cere ajutor

E normal ca uneori să te simți copleșită. Cere ajutorul familiei, unei prietene sau unei vecine. Ajutorul nu înseamnă musai să stea cu copilul, poate fi vorba de a-ți face un comision, de a-ți aduce o prăjitură sau de a-ți cumpăra ceva de la farmacie.

4. Fă-ți prietene

Poate nu ai aceeași părere cu celelalte mămici de la locul de joacă, dar dacă piticii se înțeleg, e perfect. Dacă ai norocul să găsești pe cineva compatibil cu tine, cu atât mai bine.

5. Rutina, bat-o vina!

De data asta, votăm pentru! Copilul are nevoie de un program stabil, îl face să se simtă în siguranță, iar pe tine te ajută să te organizezi.

6. Lasă-i să se joace singuri

Și plictiseala e bună, îi poate ajuta să își dezvolte imaginația.. Nu poți, și nici nu e indicat, să te joci mereu cu ei. Chiar și nou-născuții pot fi lăsați singuri pentru perioade scurte de timp.

7. Fă-ți timp pentru tine

Poate nu ai timp să mergi săptămânal la coafor sau să ieși la cină cu prietenele, dar fă ceva pentru tine în fiecare zi. Zece minute în care să citești ceva ce-ți face plăcere, să bei un ceai aromat sau să te uiți la un clip simpatic cu pisici îți pot ridica moralul. Ai grijă de tine și vei fi mai fericită!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *