4 strategii care să-l ajute pe piticul tău atipic să se acomodeze la școală

shadow scoala gradinita

Întoarcerea la școală poate fi un moment stresant pentru orice copil. Iar părinții nu sunt nici ei scutiți de emoții. Când ai însă un pitic atipic pentru care școala este o permanentă provocare, atât tu cât și el puteți depăși cu mult nivelul normal de stres.

Iată patru strategii care să ușureze puțin lucrurile.

Ajustează-i programul de somn

În timpul vacanțelor copiii vor să se culce mai târziu, iar părinții și bunicii sunt mult mai dispuși să accepte asta. Odată cu începerea școlii însă, e de preferat să-i stabilești un program de somn pe care să-l respectați. Asigură-te că se odihnește suficient, deoarece oboseala îi poate influența atât dispoziția și rezultatele școlare cât și starea de sănătate.

Pregătește-l cu  o poveste terapeutică

Poveștile terapeutice au rolul de a-i ajuta pe copii să înțeleagă diverse situații și de a-i învăța cum să reacționeze. Dacă nu găsești una potrivită, pune-ți imaginația la lucru. O poți ilustra folosind poze făcute chiar de tine, cu școala și, eventual, cu viitoarea învățătoare. Citiți-o în fiecare zi, până va merge la școală.

Discută despre așteptări și recompense

Explică-i foarte clar care sunt așteptările tale, dar pomenește-i și despre cele ale colegilor și ale cadrelor didactice. Stabiliți împreună o listă de recompense pentru momentele în care se conformează acestor așteptări

Informează cadrele didactice

Informează personalul didactic cu privire la problemele piticului tău și ai grijă să subliniezi nu doar slăbiciunile ci și punctele forte. Intră în detalii cu privire la cele mai bune modalități de a gestiona situațiile dificile. Nu uita, tu ești cel mai mare suporter al copilului tău, fă totul ca să-i fie bine!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *