Încrederea – cel mai important dar pe care-l poți face copilului tău

Poate simți nevoia să mă contrazici și să-mi spui că e mult mai important să-l iubești. N-o să te contrazic, doar o să nuanțez, reamintinu-ți că iubirea față de el s-a născut încă din prima clipă în care ți-ai dat seama că există și că n-o poți lua înapoi. E drept, poate te supără, poate te-nfurie uneori mai mult decât ți-ai imaginat vreodată, dar dincolo de toate astea îl iubești.

joy-2483926_640

Și pentru că-l iubești, amintește-ți să-i oferi în fiecare zi un dar magic: încrederea ta.

Încrederea e importantă pentru toți copiii, fie ei tipici sau nu. Dar dacă un copil tipic va reuși să se descurce și să și-o construiască la o adică și singur, un pitic special are nevoie de ceva mai mult ajutor.

Dacă nu ai încredere în potențialul lui, probabil că nu vei simți nevoia să investești (și nu mă refer doar la finanțe) în a-i dezvolta abilitățile, în a-l ajuta să-și depășească condiția. Crezi că poate și el va putea.

Oferă-i încrederea ta și arată-i că nu-i cu nimic mai prejos decât ceilalți. Este la fel de demn de dragoste de admirație și de apreciere.

Acorda-i încredere că se va descurca singur și lasă-l să se descurce (atunci când nu se pune în pericol). Poate va învăța mai greu, poate deloc, dar va avea satsfacția că măcar a încercat. Și, mai târziu, asta îi va da puterea să încerce din nou. Până va reuși!

Fii încrezător că își va găsi locul în lumea asta mare. Poate va fi o sursă de inspirație și un exemplu pentru ceilalți. Nu ai de unde să știi prin ce miracol va schimba viața cuiva. Pe a ta a schimbat-o deja, nu-i așa?

Și nu în ultimul rând, ai încredere în tine. Ești părintele lui, tu îl cunoști cel mai bine, știi de ce are nevoie și iei cele mai bune decizii pentru el.

Am încredere că vei reuși!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *