7 strategii prin care copilul se poate calma singur

Toți copiii au momente în care le este greu să-și gestioneze emoțiile. Unii reușesc să depășească ușor emoțiile negative, în timp ce alții au nevoie de o mână de ajutor.

Iata, mai jos, 7 strategii, pe care copilul tău le poate folosi oriunde pentru a se calma.

father-2212101_640

1. Numără până la 5

Număratul este o metodă foarte eficientă pentru a-i învăța pe cei mici să nu acționeze imediat sub impulsul furiei. Această metodă simplă le va permite să gândească înainte de a acționa.

2. Respiră adânc

Respirația profundă este o tehnică de relaxare pe care o folosesc și foarte mulți adulți. Două, trei respirații profunde vor ajuta pe oricine să se calmeze.

3. Suflă în pumni

Chiar dacă nu este frig afară, copilul poate fi rugat să sufle în pumni, așa cum face atunci când vrea să-și încălzească mâinile. Are legătură cu tehnica anterioară, doar că de această dată copilul va putea simți și forța cu care suflă, ceea ce-i va distrage atenția de la emoțiile negative

4. Bagă mâinile în buzunare

Alternative la această metodă de autocontrol ar fi să-și țină mâinile una într-alta sau să se așeze pe ele.

5. Recunoaște simptomele

Este important pentru copii să învețe să recunoască semnele furiei încă înainte de a o experimenta. Există mușchi încordați? Cum își simt fața (caldă, tensionată)?

6. Strânge pumnul

…apoi relaxează-l. Repetă mișcarea de mai multe ori. Asta va ajuta corpul să se relaxeze.

7. Cere o îmbrățișare

Îmbrățișările fac lumea mai frumoasă. Unde mai pui că au și efecte benefice asupra sănătății. Învață-ți copilul să-ți ceară o îmbrățișare atunci când e furios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *