7 semne ale autismului

Fiecare copil se devoltă în ritmul lui. Ăsta nu este un adevăr pe care să-l negăm. Cu toate acestea, există în dezvoltarea lui câteva momente cheie pe care dacă nu le atinge, ar trebui să îți ridice serioase semne de întrebare.

7_semne

1. Nu zâmbește

Dacă până la 6 luni bebelușul nu zâmbește  sau nu are expresii de bucurie la vederea ta, urmărește-l cu atenție.

2. Nu răspunde cu sunete, zâmbete sau expresii faciale

Această etapă trebuie atinsă până la 9 luni. Sunetele pe care le scoate un bebeluș la această vârstă nu au încă un sens, dar el poate înțelege ce i se spune.

3. Nu răspunde când este strigat pe nume

Până la 12 luni. Evident, în această etapă de dezvoltare unii dintre copii pot face mult mai multe lucruri, dar dacă nici măcar această limită minimă nu este atinsă, e cazul să ceri sfatul medicului de familie. Este foarte posibil să fie o problemă de auz, dar poate fi și semnul unei întârzieri în dezvoltare.

4. Nu scoate sunete

Până la 12 luni. Un bebeluș care nu scoate niciun sunetla această vârstă reprezintă un motiv serios de îngrijorare. Evident, cauzele pot fi multiple, iar autismul poate fi una dintre ele.

5. Nu răspunde la gesturi, nu arată obiectele care-l interesează, nu se întinde să fie luat în brațe

Până la 12 luni. La această vârstă copilul arată cu mâna obiectele care-l interesează, se întinde să fie luat în brațe de către părinți, face semn de la revedere.

6. Nu spune câteva cuvinte

Până la 16 luni. În acest moment, cuvintele chiar dacă insuficient formate, încep să capete sens, bebelușul făcându-se înțeles de către membri familiei.

7. Nu face propoziții cu sens din două cuvinte

Până la 24 de luni. Aici nu este vorba despre a imita un adult sau de a repeta ce spune acesta. Copilul va încerca să-și transmită propriul mesaj, va încerca să comunice cu adulții din jurul lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *